Agrariërs in de IJsseldelta zijn op vele manieren bezig met het verduurzamen van hun bedrijfsvoering: het sluiten van de kringloop om het milieu zo min mogelijk te belasten, aanpassingen in het bodembeheer, het aanboren van nieuwe doelgroepen voor nevenactiviteiten op het erf, het aanbieden van aanverwante diensten zoals landschaps- en/of weidevogelbeheer, korte ketens (versautomaten, boerderijwinkels) en streekproducten. Met acties vanuit IJsseldelta Boert Bewust en boerderijeducatie werken de agrariërs aan een positieve relatie met de burger en consument. Kortom: verduurzamen en verbeteren van rendement gaan hier hand in hand.
De agrarisch georiënteerde leden van de Gebiedscoöperatie IJsseldelta zijn vertegewoordigd in de themagroep Agro & Food. Het gaat om de Agrarische Natuurvereniging Horst & Maten, IJsseldelta Marketing, LTO Noord / West Overijssel, Pachtersbond Kampereiland, Stadserven en BoerenNatuur Noordwest Overijssel. Deze themagroep deelt inzichten en ervaringen en zoekt richting en koers rondom dit thema, resulterend in visie en uitvoering.
Op dit moment zijn we actief met IJsseldelta Boert Bewust en een verkenning rondom streekproducten.
In de afgelopen jaren, vanaf de oprichting in 2015, is er gewerkt aan:
Voor vragen, tips, verkenning voor samenwerking en uitvoering van projecten staan wij altijd open. Neem daarvoor contact met ons op via onderstaande personen.
Portefeuillehouder: Siep Groen - email
Projectuitvoerder: Jan-Olaf Tjabringa – email