Word Gastheer/vrouw van de IJsseldelta

Over ons

Recreatieondernemer in de IJsseldelta? Word Gastheer/vrouw van het Landschap Ben jij horeca- of recreatieondernemer in de IJsseldelta tussen Zwolle, Zwartsluis en Kampen en wil je meer weten over dit prachtige gebied? En wil je jouw gasten een unieke ervaring meegeven? Dan is de cursus Gastheer/gastvrouw van het Landschap IJsseldelta in het najaar van 2023 wat voor jou!

Gastheer van het Landschap IJsseldelta is een op maat gemaakt programma voor jou als (recreatie)ondernemer. Je wordt ondergedompeld in de ontstaansgeschiedenis & cultuurhistorie van de IJsseldelta, bijzondere flora en fauna en je leert het landschap ‘lezen’. Ook toeristische en recreatieve ontwikkelingen en hoe je natuur & cultuur beleefbaar kunt maken op jouw onderneming komen aan bod. Na de cursus heb je een netwerk opgebouwd en geleerd hoe je aan de slag kunt met natuur-/cultuurbeleving vanaf de voordeur zodat jouw gasten een unieke ervaring hebben. 

Waar ga je mee naar huis?

  • Leer je hoe je jouw gasten een onvergetelijke ervaring mee geeft
  • Ga je actief aan de slag met natuurbeleving vanaf de voordeur
  • Krijg je tips en trics om je eigen terrein te vergroenen.
  • Ben je op de hoogte van trends en ontwikkelingen (lokaal en landelijk) en kan daarbij aansluiten.
  • Leer je de unieke waarden van jouw eigen omgeving nog beter leren kennen waar je je gasten mee kan verleiden
  • Leer je andere ondernemers en mogelijke samenwerkingsorganisaties in de toerismebranche kennen, waardoor je jouw netwerk uitbreidt en waardevolle contacten legt.
  • Word je verrast door je eigen omgeving

 

Na de cursus maak je onderdeel uit van meer dan 3000 Gastheren en -vrouwen in heel Nederland en mag je jezelf Gastheer/-vrouw van het Landschap IJsseldelta noemen met een bijbehorend gevelbordje. Mis deze kans niet om je kennis & netwerk uit te breiden en de IJsseldelta te helpen bloeien als een toeristische bestemming. Schrijf je vandaag nog in voor de cursus Gastheer van het Landschap! 

Cursusopzet & data 
De cursus van 4 middagen en een terugkomdag wordt gegeven door ervaren docenten en bevat zowel theoretische als praktische elementen. Gastvrouw Simone Koggel, Erve Vechtdal - Koe Safari: ‘Wat fijn dat ik heb mee kunnen doen aan deze cursus! Het Vechtdal is zo enorm inspirerend. Ik heb er zoveel meer uit kunnen halen dan ik vooraf had kunnen bedenken. Een leerzaam natuurlijk cadeau voor mezelf en mijn onderneming!’. De cursus is geschikt voor alle recreatieve ondernemers in de IJsseldelta tussen Zwolle, Zwartsluis en Kampen zoals hotels, campings, bed and breakfasts, restaurants, vakantieparken, dagrecreatie (bv botenverhuur, kinderboerderij, outdoor sport), agrarische ondernemers die ook aan recreatie op hun erf doen, toeristische informatiepunten, etc. 

Kosten en aanmelden Gastheer van de IJsseldelta
Dankzij bijdragen vanuit Gastvrij Overijssel en Veluwe op 1, kost deelname aan het programma slechts eenmalig € 150,- per persoon. Dit is inclusief lesmateriaal en vier cursusbijeenkomsten. De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 26 september, 3 en 31 oktober, 7 november 2023 en tot slot 26 maart 2024.  

Aanmelden kan hier
De cursus wordt uitgevoerd door IVN Overijssel in samenwerking met IJsseldelta Marketing en andere lokale organisaties. Ben je geïnteresseerd in de cursus en wil je meer informatie? Neem contact op met Lilian Dieben