Dijkexcursie, Bevertocht

Over ons

Langs de IJssel zijn bevers allang geen ongewone verschijning meer. Een prachtig dier, een geweldige waterbouwer die zorgt voor een divers landschap, maar wat voor de waterveiligheid een keerzijde kan hebben. Bezoek op zaterdag 13 mei al wandelend met twee ervaren gidsen het unieke dijklandschap van Zwolle en ontdek op welke manier wij met de bevers omgaan en onze dijken sterk houden.

✓ Begeleiding van een ervaren gids
✓ Ideaal om jouw natuurkennis te vergroten
✓ De excursie is gratis en duurt ongeveer 1 uur

Op ontdekkingstocht

Natuurlijk kan je alleen de dijk op gaan, zelf op ontdekkingstocht. Maar je ziet veel meer met een dijkbeheerder of muskusrattenbestrijder aan je zijde. Ze weten waar te kijken en hebben een verhaal bij alles wat ze zien. Zo wordt een wandeling door op de dijk een heel andere beleving. Laat je dus eens leiden door dit prachtige gebied!

Aanmelden gratis excursie

Om 11:00 start de excursie op de IJsseldijk (adres: Fabrieksweg 9, 8015 PS Zwolle). De excursie duurt ongeveer 1 uur en eindigt bij (adres: Fabrieksweg 17, 8015 PS Zwolle). De excursie is gratis, maar aanmelden is verplicht. Ga je mee op pad? Meld je dan aan via wdodelta.nl/agenda. Vol is vol. Stevige wandelschoenen is een aanrader.

Meer weten?

  • Lees hier een interview met dijkbeheerder Wijnand Evers over bevers.
  • Lees hier meer over sterke dijken
  • Bekijk hier een video over hoe wij met de bevers omgaan en onze dijken sterk houden