Groene Loper IJsseldelta 2.0

Over ons

Wij zijn gestart met de Groene Loper IJsseldelta 2.0. Het project heeft als doel bewoners en bedrijven te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit in hun eigen natuurlijke leefomgeving. Duurzaam handelen en een zorgzame omgang met de natuur moet daarvan het resultaat zijn.

Meedoen? vul het AANVRAAGFORMULIER in, hier te downloaden in pdf en word
Uw aanmelding moet voor 1 december 2020 door ons zijn ontvangen. 

Wat is de Groene Loper IJsseldelta? 
De Groene Loper IJsseldelta is een sociaal instrument gericht op bewustwording,  participatie en creatieve initiatieven. Ook op andere plaatsen in Overijssel zijn ‘Groene Loper-projecten’ uitgevoerd. De Groene Loper IJsseldelta heeft het in 2016 en 2017 mogelijk gemaakt voor enthousiaste en betrokken bewoners om met een klein geldbedrag een groot resultaat te behalen in hun eigen leefomgeving. Zo zijn verschillende natuurlijke speeltuinen aangelegd, bomen en bloemen geplant, informatieborden over landschap geplaatst door verschillende initiatiefnemers in de hele IJsseldelta. De focus van de Groene Loper IJsseldelta lag op de relatie tussen platteland en stad. Ook is er veel aandacht geweest aan biodiversiteit (bijvoorbeeld voor bijen en weidevogels op speciale thema-avonden en in verschillende initiatieven. In de Groene Loper IJsseldelta 2.0 zal weinig aan die focus veranderen.  

De geografische uitgestrektheid en diversiteit van het gebied maakt de Groene Loper IJsseldelta bijzonder. Een goede samenwerking en organisatie met de dorpskernen, bedrijven en belangenbehartigers is daarom noodzakelijk. Die is geborgd dankzij de opgerichte Gebiedscoöperatie. Zo worden alle inwoners bereikt, met name de inwoners van het buitengebied van de gemeenten Zwolle, Zwartewaterland, Kampen. 

De Groene Loper IJsseldelta 2.0 wordt gefinancierd met bijdragen van de gemeenten Kampen, Zwolle en Zwartewaterland en het
Prins Bernard Cultuurfonds

Flyer Groene Loper IJsseldelta 2.0

 

Archief vanuit 2016/2017:  

Nieuwsbrief nr. 1 Groene Loper IJsseldelta (najaar 2016) 

Nieuwsbrief nr. 2 Groene Loper IJsseldelta (voorjaar 2017)

Nieuwsbrief nr. 3 Groene Loper IJsseldelta (zomer 2017)