IJsseldelta Boert Bewust

Over ons

Boeren en tuinders doen werk waar de hele Nederlandse samenleving trots op mag zijn. Zij doen dit met passie, produceren voedsel op verantwoorde wijze en werken hard aan de ontwikkeling van hun bedrijf. Stichting Boert Bewust vindt het belangrijk dat de samenleving boeren waardeert om hun werk en meer betrokken raakt bij de herkomst van hun voedsel. Het is daarom belangrijk dat boeren contact zoeken met hun omgeving om te ervaren wat er speelt en belangrijk is. Ook in de IJsseldelta gaan we hiermee aan de slag met de start van IJsseldelta Boert Bewust.

Boert Bewust helpt je als ondernemer in de land- en tuinbouw om je omgeving op een vernieuwende manier te betrekken bij jouw bedrijf. Door goede gesprekken op jouw bedrijf te voeren en door echte en eerlijke verhalen te vertellen via social media werken we aan wederzijds begrip. De aanpak Boert Bewust in de IJsseldelta wordt vanuit de Gebiedscooperatie IJsseldelta ontwikkeld en uitgevoerd worden in nauwe samenwerking met de agrarische ondernemers in het gebied. LTO Noord (West Overijssel), als een van de leden van de GCIJ, is enthousiast over het concept en werkt nu samen met de GCIJ aan een projectplan voor IJsseldelta Boert Bewust. In de tussenliggende periode hebben zich al deelnemers (ruim 10) aangemeld. De werkgroep wordt ondersteund door Juul Smeets (LTO) en Jan-Olaf Tjabringa (GCIJ). 
 
Heeft u belangstelling om IJsseldelta Boert Bewust te volgen, te ondersteunen met kennis en tips en om als deelnemer aan te sluiten? Laat het weten aan de coordinator van de werkgroep Thea Paassen. Bezoek de website www.ijsseldeltaboertbewust.nl voor meer gegevens en informatie.