Thema-avond Groene Loper: biodiversiteit, de otter en de bij

Over ons

Op maandagavond 8 mei 2017 organiseert de Groene Loper IJsseldelta een leuke en leerzame avond over het thema biodiversiteit: hoe hebben mensen, dieren en landschap met elkaar te maken? Speciale aandacht is er voor de otter (icoon van de IJsseldelta) en de bij.

In de IJsseldelta zijn verschillende mensen bezig met initiatieven op het gebied van landschap en biodiversiteit. Hoe zorgen we voor een goede leefomgeving voor mens, plant en dier? Op maandagavond 8 mei 2017 organiseert de Groene Loper IJsseldelta, die de verbinding tussen deze initiatieven wil maken, een leuke en leerzame avond over het thema biodiversiteit: hoe hebben mensen, dieren en landschap met elkaar te maken? 

Tijdens de avond zal speciaal aandacht zijn voor twee verschillende diersoorten: de otter – naast de grutto icoon van de IJsseldelta - en de bij. Hugh Jansman, ecoloog bij Alterra/Wageningen UR, is betrokken geweest bij de herintroductie van de otter in Nederland en weet hier veel over te vertellen. Hij is in het bijzonder geïnteresseerd in de in de veerkracht van de natuur. Het tweede deel van de avond staat in het teken van de bij. Op de bijzondere locatie waar de avond plaatsvindt: in de kas bij aardbeikwekerij Kalter, wordt de relatie tussen bijen en mensen goed zichtbaar. 

Geïnteresseerden, jong en oud, zijn van harte welkom om de avond bij te wonen, te leren en geïnspireerd te raken! Het programma start om 20.00 uur en vindt plaats bij aardbeikwekerij Kalter, Tuindersweg 2-1 in IJsselmuiden. 

Poster Thema-avond