Informatiemiddagen Energie - 23, 24 en 25 augustus 2021

Over ons

Steeds meer agrarische bedrijven worden energieneutraal: zelf de energie opwekken op de momenten dat die energie nodig is. Want stroom terugleveren. wordt steeds minder aantrekkelijk, omdat het salderen wordt afgeschaft. Maar hoe doe je dat? Hiervoor zijn verschillende mogelijkheden. Om een aantal mogelijkheden in de praktijk te laten zien, organiseert Countus - in samenwerking de LTO Noord-afdelingen Steenwijkerland en West Overijssel, Stimuland en de Gebiedscoöperatie IJsseldelta - gratis informatiebijeenkomsten voor agrarisch ondernemers.

De ‘energiemiddagen’ vinden plaats bij bedrijven die ieder op hun eigen manier energieneutraal of zelfs energieleverend zijn geworden. De ondernemers en verschillende specialisten geven een toelichting op de technische en economische vragen rond energiebesparing en -opwekking door bijvoorbeeld zonnepanelen, kleine windmolens, mestvergisting en warmteterugwinning. Ook besteden we aandacht aan de informatieplicht, subsidies en vergunningen. De bijeenkomsten worden mede mogelijk gemaakt door de gemeenten Steenwijkerland, Staphorst en Kampen en de provincie Overijssel.

LOCATIES - 13.00 - 16.00 uur 

MAANDAG 23 AUGUSTUS
Fam. Visscher, Afschuttingsweg 17 in Staphorst
Fam. Hulst, Molenhoeksweg 3 in Rouveen
Fam. Visscher, Hulpensteinweg 1 in Rouveen

DINSDAG 24 AUGUSTUS
Fam. Haarman, Veldhuisweg 3 in Blokzijl
Fam. Linthorst, Bentekamp 1 in Witte Paarden (bij Steenwijkerwold)
Fam. Balder, Buiten Middenweg 17 in Staphorst

WOENSDAG 25 AUGUSTUS
Fam. De Groot, Mandjeswaardweg 14 in Kampen
Fam. Van Vilsteren, Nieuwe Wetering 8 in Mastenbroek

MEER INFORMATIE EN AANMELDEN (VERPLICHT) 
Ga voor meer informatie en gratis aanmelden (verplicht i.v.m. corona) naar countus.nl/energiemiddagen. Hier vind je alles over de bedrijven, sprekers en thema’s. Na aanmelding ontvang je een mail met je starttijd en -locatie. Neem voor meer informatie contact op met Harry Roetert via h.roetert@countus.nl of 06 - 825 25 425 of Marieke Hoepel via m.hoepel@countus.nl of 06 - 827 503 09