Groene Loper inspireert!

Over ons

Op maandagavond 27 maart hield de Groene Loper IJsseldelta haar tweede bijeenkomst sinds de start in september 2016. De avond, gehouden in Ons Erf op Kampereiland, stond in het teken van elkaar inspireren, samen leren en kennis en ervaring uitwisselen.

Aan deelnemers van de eerste ronde budgetaanvragen werden op een feestelijke manier vouchers overhandigd. Zij hebben een geldbedrag ontvangen dat ze mogen besteden aan hun groene initiatief. Vertegenwoordigers van de verschillende initiatieven vertelden over het project waar ze mee bezig zijn en deelden hun ideeën .

Na de uitreiking hield Lammert Kragt, bestuurslid Natuur, milieu & gebiedsontwikkeling van de Gebiedscoöperatie IJsseldelta, een presentatie over de flora in de IJsseldelta: hoe bodem en mens invloed hebben op de plantensoorten in het gebied. Ook was er tijdens de avond tijd om met elkaar in gesprek te gaan over inhoudelijke en praktische vragen rondom groene initiatieven, bijvoorbeeld over biodiversiteit, communicatie en PR, fondsen en subsidies of nieuwe ideeën voor initiatieven binnen de Groene Loper.

De avond heeft voor de aanwezigen nieuwe ideeën en nieuwe energie opgeleverd om de komende tijd mee aan de slag te gaan. Tot 1 juni bestaat er de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor (financiële) ondersteuning van een groen initiatief.