Boert Bewust en Boerderijeducatie van start

Over ons

Op donderdag 14 juni vond de succesvolle aftrap plaats van de verkenning of IJsseldelta Boert Bewust en Boerderijeducatie opgestart kunnen worden in de IJsseldelta. Waar anders dan letterlijk op de deel van een boerderij werd een zaal vol boeren, bestuurders, politiek vertegenwoordigers en vertegenwoordigers van dorpen en andere belangstellenden geïnformeerd over de mogelijkheden om met deze onderwerpen aan de slag te gaan.

Als onderdeel van het project 'Uitdagend boeren in een vitaal Landschap' wil de Gebiedscooperatie IJsseldelta zich inzetten voor het verkleinen van de kloof tussen de agrarische sector en de samenleving. De vraag naar meer openheid is er vanuit de samenleving en andersom is het aanbod om die openheid te geven er ook! Jan Overeem, Alida Hoolsema en Thea Paassen gaven inleidingen om de mogelijkheden te schetsen. IJsseldelta Boert Bewust en Boerderijeducatie zijn geintroduceerd en zijn als concepten om uit te rollen goed ontvangen. We gaan er dan ook samen mee aan de slag. 

 

Meer weten en belangstelling om mee te doen? Meld je dan voor 1 juli bij ons aan: 

Boerderijeducatie: Alida Hoolsema (voor deelname in het samenwerkingsverband van boeren)

IJsseldelta Boert Bewust: Jan-Olaf Tjabringa (voor deelname aan de werkgroep om IJsseldelta Boert Bewust voor ons gebied te ontwikkelen)