Stichting Vrienden van de Oldematen (De Veldschuur) is lid! | 29-01-2016

Op woensdag 11 januari trad de Stichting Vrienden van de Oldematen (De Veldschuur) toe als lid van de Gebiedscoöperatie IJsseldelta. Daarmee mogen we het 27e lid verwelkomen.

De Veldschuur heeft een unieke functie in het gebied de Oldematen. Ze organiseren educatieve activiteiten in en rondom de Veldschuur op het gebied van natuur, historie en archeologie. Met de educatieve programma’s richten ze zich voornamelijk op kinderen van het basisonderwijs, zodat in ieder geval de jeugd uit deze omgeving de unieke waardenvan dit gebied kunnen ontdekken. Naast educatie organiseren zij ook activiteiten die voor een breed publiek toegankelijk zijn.

De Veldschuur is gelegen tussen Hasselt en Zwartsluis in prachtig natuurgebied de Oldematen. De toegankelijkheid van dit gebied nabij het Zwartewater zal nog verder worden ontwikkeld de komende jaren. Daarnaast zijn er ook plannen voor de herontwikkeling van de hooibergen nabij Hasselt en het meer zichtbaar maken van het voormalige klooster in Zwartewatersklooster.

Voor meer informatie over De Veldschuur verwijzen we u graag door naar www.veldschuur.net