Zuivelboerderij Erf 1

Over ons

Op de Mandjeswaard, onderdeel van het mooie Kampereiland, vind je onze boerderij. Het erf waarop onze boerderij staat is al in gebruik sinds 1432 toen in de monding van de IJsseldelta eilanden aaneen groeiden op de grens van zoet en zout. Het éérste en oudste erf van Kampereiland, vandaar onze naam: Erf 1.

 

Hier produceren en verwerken wij onze melk op ambachtelijke wijze tot zuivelproducten: van yoghurt tot boter. Bereid met aandacht voor de natuur, zonder overbodige toevoegingen. Lekkere, pure smaken, seizoen na seizoen. Gezond genieten! Op onze boerderij vindt je 65 koeien van diverse rassen. We kiezen voor een biologische bedrijfsvoering omdat we zo natuurlijk mogelijk willen werken en geen kunstmest en bestrijdingsmiddelen willen gebruiken. De koeien lopen van voorjaar tot najaar in de wei.

 

  • Op ons bedrijf kun je leren over alle facetten van een biologisch melkveebedrijf met eigen verzuiveling, kaasmakerij, kaas affinage, product vermarkten. Natuur en techniek gaan hier samen.
  • De producten melk, yoghurt, karnemelk, boter, hangop, kwark, kefir, vla, Kamper Terp Kaas en rundvlees.
  • De thema’s: boerderij, voedselproductie, duurzaamheid, smaak, dierenwelzijn, de bodem, voeding&gezondheid
  • Beste seizoen om te bezoeken:  Wij zijn het gehele jaar te bezoeken. In het voorjaar en zomer lopen onze koeien in de wei.
  • Kledingadvies: niet bijzonder

 

Contactgegevens:

ERF-1; Annet van Stratum & Irene Prinsen-Bruins
Mandjeswaardweg 6
8267 AW Kampen
telefoon: 06-19818801
e-mail: Annet en Irene
website: www.erf1.nl