Melkveebedrijf Den Uijl

Over ons

Net buiten de stad Kampen (tussen Kampen, Wezep en Oldebroek), ligt onze melkveehouderij. Wij, Arie en Heidi den Uijl, hebben daar samen met onze kinderen een echt familiebedrijf met zo’n 160 melkkoeien. Ook hebben we een paar poezen, cavia’s, konijnen, kippen en zelfs twee echte mini-schaapjes!

Onze koeien worden drie keer per dag gemolken in een swing-over-melkstal. Verder hebben we grasland rond onze boerderij waar we het gras op verbouwen dat onze koeien eten. Dit land grenst aan de dijk van de by-pass, dat de IJssel met de randmeren verbindt. We zijn heel enthousiast om kinderen van het (speciaal) basisonderwijs te laten kennismaken met ons boerenbedrijf en hen te leren waar melk en zuivelproducten vandaan komen en hoe een kalfje een koe wordt. Uiteraard leer je ook wat een boer zoal de hele dag doet, zoals de verzorging van onze dieren, melken, voeren enzovoort.

Op ons bedrijf kun je het jaar rond kalfjes en andere jonge dieren tegenkomen, konijntjes aaien en wie weet laten de schapen en lammetjes zich wel door je knuffelen! Natuurlijk is er ook ruimte om  te helpen in de stal, eieren te zoeken en dieren te voeren. Of misschien zoek je liever waterdiertjes in de sloten rondom onze boerderij. Iedere les kan aangepast worden naar de wensen van de leerkracht.

 

Op ons bedrijf kun je leren over:

  • Koeien en kalfjes, techniek, natuur en landschap
  • De producten: Melk, kaas en andere zuivelproducten
  • De thema’s: Voedselproductie, smaak, techniek, dierenwelzijn, hoogwaterbeheersing
  • Beste seizoen om te bezoeken: Het hele jaar zijn er bij ons kalfjes en andere (jonge) dieren te zien
  • Kledingadvies: Laarzen en kleding die een beetje vies mag worden

 

Contactgegevens:

Mts. Den Uijl-Postema

De Chalmotweg 5

8278 AC Kamperveen

038-3338160

Email: Heidi den Uijl