Boerderijeducatie

Over ons

Bij boerderijeducatie IJsseldelta leren kinderen uit het basis of voortgezet onderwijs waar hun voedsel vandaan komt, leggen een relatie tussen het voedsel van de boerderij en het dagelijks eten op hun bord. Als groep of schoolklas krijg je les op een boerderij waar de boer of boerin zelf de les verzorgt. Ook leer je over de verzorging van koeien, varkens, schapen, alpaca’s, kippen of geiten. Beleven, leren en ontdekken dat is het motto!

De educatieboeren zijn ingesteld om les te geven aan jong en oud. Voor het bezoek aan de boerderij wordt overlegd welke invalshoek de docent wenst en welke onderwerpen voor de leerlingen belangrijk zijn. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met coördinator Jeannet Fokker. Een les boeken kan door een boerderij te zoeken en via de kalender en de gewenste datum en tijd op te geven. De betreffende boer of boerin neemt dan contact op voor het maken van de afspraak.

 

Initiatiefnemers

Boerderijeducatie IJsseldelta is een initiatief van LTO Noord en de Gebiedscoöperatie IJsseldelta. Alle vermelde educatieboerderijen zijn aangesloten bij Boerderijeducatie Nederland en voldoen aan de onderstaande voorwaarden:

Training Belevend Leren gevolgd
Cursus Bedrijfshulpverlening gevolgd
In bezit Verklaring omtrent het gedrag
Controleprotocol meest gesignaleerde risico’s ingevuld
Verzekerd voor nevenactiviteiten
Collegiale bezoek doorlopen